12 - Moorselaar 69, Wulfhoeve - Heerenpleats Tonny de Heer

Mijn man en ik wonen, na vele omzwervingen in Nederland (o.a. 15 jaar in Friesland gewoond) sinds 2015 in Nijkerk, en ik vind het heel leuk om aan de open atelierroute deel te kunnen nemen. Tekenen en schilderen loopt als een rode draad door mijn leven. De ene periode is er iets meer tijd om te schilderen en de andere periode weer minder, maar het is nog steeds een passie voor mij, en ik heb nu alle tijd die ik dan ook volop benut.

Was het in eerste instantie fijnschilderkunst op doek, maar toen ik bij toeval een oud eiken paneeltje te pakken kreeg en daarop ging schilderen was ik gelijk verkocht, de natuur op de natuur “echter” kan het niet voor mij. Het hout op zich is vaak al een schilderij, waar ik dan een dier aan toevoeg, het liefst gebruik makend van structuren of tekeningen in het hout zoals noesten, gaten etc. Het is niet het makkelijkste materiaal om op te schilderen, ieder stuk hout vraagt weer om een andere aanpak, maar dat blijft een uitdaging. Wij kopen hout in wat al jaren gelegen heeft en daardoor uitgewerkt is, zodat er geen scheuren in komen of dat het krom gaat trekken.

Mijn man draagt o.a. zorg voor het schuren van het hout, totdat het zo glad is dat ik erop kan schilderen. Nadat het schilderstuk af is wordt het afgewerkt met een Zweedse beits. Naast al het vrije werk maak ik vooral ook schilderstukken in opdracht zoals bijvoorbeeld met honden, katten of van andere favoriete dieren. (dit is in eerste instantie vrijblijvend, pas bij 100% goedkeuring van het resultaat, hoeft u het af te nemen).

Schilderijen