12 - Moorselaar 69, Wulfhoeve - HopeRenaissance

“Er is beweging en leven. Je raakt diep het hart en doet de geest meditatief nadenken.”
~ K.Mc.M

 

Lydia van Knijff en haar man, met hun 4 kinderen hebben een aantal jaren in de Verenigde Staten gewoond. Op een reis van het hart, gekenmerkt door pionieren in het onbekende, vertrouwend op God en Hem volgend. Tegenwoordig woont ze met haar gezin in Nederland waar ze haar hart volgt, intrinsiek gedreven, om geïnspireerde & hoop-gevende kunst te creëren. Ze doet dit onder de noemer en website HopeRenaissance.com

“HopeRenaissance” vertegenwoordigt geïnspireerde kunst. Wat is geïnspireerd kunst?
Het is kunst die uitdrukking geeft aan de stroom en aanwezigheid van de Heilige Geest via verf en doek, waarbij iets van dit bewustzijn, metafysisch ervaren kan worden.

Lydia hoopt met haar werk iets van de hemel op aarde vrij te zetten, leven, hoop, vrijheid & genezing aan hen die het zien. Het is haar overtuiging dat de innerlijke mens (geest/hart), in verbinding & relatie met God door de Heilige Geest, de geboorte plaats is van leven, hoop en creativiteit. Als kunstenaar is het haar verlangen om vanuit deze plaats te creëren en iets van dit bewustzijn, metafysische te vertalen op doek met behulp van verf en gemengde techniek.

Intuïtief werken is kenmerkend voor haar proces. Het is een reis op het doek, een pionieren, waarbij ontstane structuren, vorm of kleur richting geven en de uiteindelijke bestemming in zicht komt.
Sommige schilderijen ontstaan door een snelle vluchtige manier van werken, een soort van “speed painting”. Andere werken zijn het resultaat van een langer proces. Beide, zijn intuïtief en geven naderhand vaak inzicht aan het verstand en laten (nieuw) licht schijnen op leven en geloof.

Naast dat Lydia’s werk verkregen kan worden als hoogwaardige Giclee Prints (www.hoperenaissance.com) kun je sinds kort ook meedoen met een prachtig initiatief: pay-it-forwART. Waarbij de persoonlijke verhalen en impact van de kunstwerken kunt volgen en hier zelf ook deel van kan uitmaken. Hoe gaat het in zijn werk?
Pay-it-forwART (Oftewel “Geef het door ART”) is een initiatief, waarbij je een kunst werk kiest wat tot je spreekt of waarmee je iemand anders een hart onder riem kunt steken. Je ontvangt het kunstwerk op A4 formaat (tweevoudig), met op de achterzijde:
    a. een verdiepend schrijven over het kunstwerk
    b. Uitleg over het “hoe en wat” van het pay-it-fowART initiatief.
    c. QR-code die je linked naar de webpagina van het betreffende schilderij op payitforwART.com. website.

Hier kun je een kortbericht achter laten over wat het kunstwerk voor jou & in jou situatie betekende. (dit kan anoniem) Zo verzamelen zich persoonlijke & “hart onder de riem” verhalen die je kunt volgen. Je kunt elke keer een melding ontvangen als er een nieuw verhaal is gepost en zo de “stories” volgen.
1 A4 kunstwerk kun je houden en de 2de doorgeven om iemand anders met de boodschap blij te maken of te steunen.