11 - Wilgenlaan 3 - Marit’s Studio

Ik ben art journaling & mixed media kunstenaar en scrapbooker. Het zijn verschillende hobby’s, maar ze zijn goed met elkaar te combineren. Er is niks leukers om alles met elkaar te mixen.
Creatief zijn is altijd wel een onderdeel geweest van mijn leven. Kleuren, tekenen en knutselen vond ik altijd erg leuk. In mijn kindertijd was ons gezin veel creatief bezig. Mijn moeder bijvoorbeeld met de naaimachine en met kinderfeestjes werd er ook altijd iets gemaakt, of dat nou iets met zoutdeeg was of T-shirts maken met de tye-dye techniek.

Meer dan 10 jaar geleden ontdekte ik het art journalen en door de tijd heen deed ik vele en diverse workshops van verschillende andere kunstenaars om mezelf te ontwikkelen. Van het maken van art journal pagina’s, canvassen, het zelf maken van een art journal tot aan het leren kennen van verschillende producten en technieken. En bovenal maakte ik kennis met alle stijlen van de workshop-leiders en andere cursisten. Dat maakt mij een autodidact kunstenaar, want een “officiële” kunstopleiding heb ik niet gedaan. Inmiddels beperk ik me niet alleen tot art journals, maar werk ik ook steeds vaker op een canvas of een ander 3D-item.

Wat is art journaling?
Een art journal is een boek waarin je je creativiteit kwijt kunt. Je kunt het zien als een dagboek, maar dan op een creatieve manier. Je kunt ook quotes of andere teksten gebruiken.
Toch ziet iedereen zijn art journal toch weer anders, voor de een is het echt een dagboek waar al het gevoel in gaat en zijn de emoties voor diegenen af te lezen. Voor de ander is het meer pagina’s maken of een schetsboek. En voor weer een ander om allerlei technieken uit te proberen.
Hoe dan ook: er zijn geen regels hoe iets moet, die bepaal je zelf. Niks is fout.

Wat is mixed media?
Mixed media is het gebruik van verschillende soorten mediums door elkaar. Verschillende mediums zijn: papier, inkt, potloden, verf, (wateroplosbare) krijtjes, structuurpasta’s, metalen voorwerpen, canvas, cambric verband, stof, etc.

Wat is het verschil tussen art journaling en mixed media?
Vaak wordt gedacht dat mixed media een canvas of een object is. Maar mixed media is ook prima te gebruiken in een art journal. Iets wat bij mij veel voorkomt in mijn pagina’s.
Zie mixed media meer als een 'techniek' en art journaling als de vorm.

Ik hoop jullie graag te zien en te spreken tijdens de Atelierroute!