23 - Havenstraat 7c - Buitink en vrienden

Familie Buitink en vrienden
Al jaren wordt er binnen de familie Buitink gezegd we “moeten” als familie eens meedoen met de Atelierroute Nijkerk. Dit jaar is het dan zover, familie en vrienden doen mee.
Deze keer doen mee, van jong naar ouder; Loyce Buitink, Wouter van Beek, Michelle Buitink, Rohintan Enkesar, Dieke Buitink, Corrie Buitink, Henk Buitink en Greet Termaat. Zo divers als ze zijn in creativiteit/kunst, zo divers stellen ze zich ook aan u voor

Loyce
Ik ben 20 jaar oud. Ik ben altijd al creatief geweest en vond het altijd al leuk om dingen te maken. Op mijn 16e kwam ik in contact met Lara, een kunstenares, en ben bij haar tekenlessen gaan volgen en dat doe ik nu nog steeds. Ik vind het super leuk om te doen en ik teken altijd met veel plezier. Het leukste vind ik om mensen te tekenen. Ik probeer in mijn tekenen duidelijk te maken dat er een verhaal bij hoort en het niet zomaar een tekening is. www.instagram.com/loycebuitink

Wouter
Als ik teken, dan teken ik vooral strip figuren, dit doen ik al vanaf het moment dat ik als kind begon te tekenen. De meest mooie tekeneningen maakte ik als ik mij verveelde. Op mijn 22ste ben ik begonnen met schilderen en dan vooral Kubistisch en Surrealistisch. Op mijn eerste expositie wil ik mijn werk laten zien waar ik trots op ben.

Michelle
Naast mijn werk als interieur architect vind ik het fijn om kleine dingen met mijn handen te kunnen creëren. Dat uit zich in iets tot in de puntjes oefenen en vervolgens heel verfijnd uitwerken.
Boeken wil ik namelijk super strak hebben, schoenen moeten functioneren en een afbeelding kan ik uitwerken tot een zelf gemaakte opdruk van een shirt. Het onderzoeksproces is het meest interessant omdat mijn idee dan steeds meer vorm krijgt en uiteindelijk iets oplevert waar ik heel tevreden mee ben. Hierbij vind ik het fijn om mijn einddoel voor ogen te hebben. In deze Atelierroute is een kleine greep uit mijn werk te zien. www.michellebuitink.com

Rohintan
Mijn naam is Rohintan en ik kom uit Afghanistan. 6 jaar geleden ben ik in Nijkerk komen wonen.
Ik ben nu 32 jaar en werk met veel plezier in Nijkerk bij RIZZ maar mijn eigenlijke passie ligt bij het maken van televisie producties, in Afghanistan maakte ik Grafische billboards en werkte ik als cameraman en productie medewerker voor de Afghaanse tv. Mijn grote droom is om ook in Nederland camera werk te doen, zowel voor als achter de camera. Tot die tijd wil ik mijn creativiteit met schilderen vormgeven. Toen ik net in Nederland kwam ben ik begonnen met het schilderen, ik ben dit uit mij zelf gaan doen. Gelukkig zijn er in Nederland altijd mensen die je verder willen helpen en zo krijg ik nu les van Henk Oudijn in Ede. Op deze manier kan ik mij verder ontwikkelen en indrukken om mij heen vormgeven. In mijn schilderijen is de liefde van Afghanistan vaak terug te zien maar ook het portretteren van mensen vind ik fijn om te doen. Het meedoen met de Atelierroute Nijkerk is voor mij een kans om mijn werk aan meerdere mensen te tonen maar ook een vorm om nog meer inwoner van Nijkerk te worden. Ik vind het een eer om hier mijn werk te kunnen tonen.

Dieke
Liefde voor natuur, reizen en “tekenen” lopen bij mij altijd samen op, in mijn werk is eigenlijk altijd wel natuur terug te vinden in de loop van de jaren ben ik van pentekenen naar schilderen naar andere technieken gegaan. De laatste tijd vind ik het erg fijn om te teken via Pyrografie in combinatie met schilderen. Een aantal van mijn laatste werken wil ik dan ook aan jullie laten zien.

Corrie
Ik vind het leuk om in mijn vrije tijd te knutselen en van niets iets leuks te maken met beperkte middelen. Van oude meubelen op pimpen tot van niets iets maken en daar wordt ik blij van.

Henk
Al meer dan 45 op zoek naar het antwoord op de volgende stellingen:
Mooi is Kunst Of Kunst is Mooi
www.vas-management.nl

Greet
Een passie voor glas zo mag je het wel noemen en het dan nog in het lood zetten zoals je wilt om zo je eigen draai er aan te geven in de mooiste kleuren combinatie ,dat is wat het interessant maakt , dit toch oude ambacht Glas in lood.

 

Schilderen, glas, fotografie, tekenen, mixed media

Er is wel een stoeltjeslift aanwezig