26 - de Brink, Havenstraat 7c - Emmy Schultz Fine art Photography

Altijd heb ik getekend en geschilderd op papier. De verven maak ik zelf door middel van pigmentpoeders en bindmiddel.
Vanaf 2013 ben ik naast het tekenen, gaan fotograferen. Door mijn jarenlange werk in een fotostudio heb ik veel gezien en geleerd over fotografie in de praktijk.
Deze ervaring heeft me geïnspireerd om mij verder te ontwikkelen. De foto’s die ik maakte ter inspiratie voor mijn schilderwerk bleken ook zeer geschikt om uit te vergroten en af te drukken op Fine Art Photo Paper. En zo ontdekte ik raakvlakken tussen datgene wat ik schilder en wat ik fotografeer.

Mijn werk ontstaat vanuit gevoelens en ervaringen. Ik observeer en probeer mysterie, verwondering, vervreemding weer te geven in mijn foto’s. In eerste instantie waren de foto’s aanleiding om al schilderend een onderwerp uit te werken op papier. Nu staat de fotografie op zichzelf. Waarbij de wandelingen in de natuur een bron van inspiratie en verwondering zijn. De overeenkomst bestaat vooral uit het werken met papier.

De foto’s print ik zelf op Hahnemühle fine art papier, bijvoorbeeld "William Turner" of “Albrecht Dürer”, beiden handgeschept fotopapier met een aquarelstructuur. Dit papier is speciaal ontwikkeld voor de digitale fotografie. De foto’s worden naar keuze afgedrukt op papierformaat 20 x 30 cm of 30 x 40 cm.
Van elke foto worden maximaal tien gesigneerde en genummerde afdrukken geprint. Eventueel kunnen de foto’s naar keuze, met of zonder passe-partout, worden ingelijst.

Fotografie en schilderijen

Er is wel een stoeltjeslift aanwezig