07 - Kamille 30 - Izaak Slagt

Mijn naam is Izaak Slagt en ik ben fotograaf/fotokunstenaar uit Nijkerk, Nederland. Ik maak al jaren foto’s en sinds 2002 maak ik thematische fotoseries en exposeer ik met mijn werk. Ik deed inmiddels mee aan 50+ exposities (nationaal en internationaal) en publiceerde werk in magazines, nieuwsbladen, websites, op cd’s, dvd’s en boeken.

Wat in mensen leeft heeft me altijd aangesproken en kan me diep raken. Daarom werk ik altijd vanuit een thema. Ik maak nooit zomaar foto’s. Thematiek is belangrijk voor mij. Het is het fundament voor mijn fotokunst. Expressies leven in mijn foto’s. Onderhuids of juist totaal leesbaar in de ogen van mijn model, ze horen bij mijn werk. Of ze zijn leesbaar in mijn eigen ziel, diep vanbinnen. Beiden leg ik vast.

In 2015 besloot ik de emoties van mensen vast te leggen, wanneer mensen (vaak slecht) met elkaar communiceren. De serie “See Me Hear Me Heal Me” toont woede, verdriet, wanhoop, frustratie, angst en onmacht, maar ook vreugde en zachtheid....puur menselijk gevoel. Kwetsbaar en bijzonder. Sinds 2015 tot de dag van vandaag ben ik bezig met het vervolg op deze serie. Ik heb sindsdien mensen vastgelegd die door hun alleen zijn vereenzaamd zijn, of die zich door een autistische stoornis of onbegrip zich heel eenzaam voelen. Weer andere lijden fysieke pijn, zijn in hun jeugd misbruikt, of lieten vanwege kanker een borstoperatie doen. Ik legde van deze mensen hun gevoelens vast. Lijden is een rode draad hier, maar naast deze heftige emoties, weet ik ook vreugde, zachtheid, zelfliefde en sensualiteit vast te leggen. Ze horen allemaal bij de menselijke expressie.

Naast de prachtige expressies van mensen fotografeer ik ook graag de natuur. De natuur heeft haar eigen expressies en vaak vind ik mijn eigen gevoelens erin terug. Ik zie schoonheid, maar ook kwetsbaarheid en dat geef ik ook weer in mijn natuurfoto’s, die vaak donker en sferisch zijn. Ondanks dat ik nog veel meer fotografeer (muziek fotografie, families, portretten), zijn dit de pijlers van mijn werk.

 

Fotografie - fotokunst